Profesor univ. asoc. dr. ing. Eur.Ing. DHC Mihai MIHĂIȚĂ
Președintele Academiei de Științe Tehnice din România
Președintele Asociației Generale a Inginerilor din România
Membru fondator și titular al Academiei Oamenilor de Știință din România
Membru de onoare al „Pan American Academy of Engineering”
Omul și faptele sale
De mult, iar în ultimul timp mai pregnant, simt nevoia ca – pe baza unor dovezi de necontestat – să fac unele mărturisiri despre activitatea unei personalități care m-a impresionat profund.
Personalitate plăcută, cu înfățișare tinerească, cu o cultură și o gândire de anvergură, profesorul universitar doctor inginer Cătălin Fetecău, decanul Facultății de Inginerie din Universitatea Dunărea de Jos din Galați, pe care l-am cunoscut mai bine în activitățile tehnico-științifice realizate împreună cu Asociația Generală a Inginerilor din România și Academia de Științe Tehnice din România, se remarcă drept un cadru didactic, un cercetător, un manager de primă dimensiune.
Citeşte mai mult..
Ca profesor și decan este cunoscut în Universitate, apreciat de cadrele didactice și de studenți, nume marcant în lumea universitară și în întreaga societate. Facultatea de Mecanică pe care o conduce este o instituție de referință din domeniu, la nivel național. În condițiile primirii de fonduri nepermis de mici, Facultatea dispune de laboratoare și aparatură necesare cercetării și pregătirii profesionale la nivel înalt, iar cadrele didactice și studenții participă și la propulsarea economiei, toate organic legate și de prestigiul, de autoritatea de care se bucură profesorul Cătălin Fetecău din partea autorităților locale, regionale și naționale și a relațiilor sale cu mediul economic.
La rândul ei, organizarea anuală a Saloanelor de Inventică la care participă preponderent tineri din învățământ, cercetare și industrie, precum și premiile primite de la alte Saloane de Inventică la care a participat ca inventator, merită sincere și îndreptățite laude.
Ca un manager înnăscut, profesorul Cătălin Fetecău se află permanent la curent cu noutățile la scară internațională pe care le aplică, este interesat de cunoștințele din alte domenii, are preocupări cultural-artistice și pentru amenajarea plăcută a spațiilor în care se învață și se cercetează, creând un mediu care mobilizează și modelează oamenii tineri și mai puțin tineri.
Este foarte greu ca într-un spațiu dat să vorbești despre profesorul Cătălin Fetecău, despre activitatea sa cunoscută la nivel național și internațional și las să-și exprime părerea colaboratorii, toți cei care îl cunosc și sunt sinceri și drepți, despre un om care merită gloria, dar nu se folosește de ea.
În secolul XXI orice națiune aspiră la o societate a valorilor autentice, iar calitatea unei țări, se știe, depinde într-o foarte mare măsură de elitele ei, de înțelepciunea acestora, de colaborarea cu cetățenii. Profesorul Cătălin Fetecău face parte din elită, recomandat de nivelul cunoștințelor sale profesionale, de calitatea managerului care și-a câștigat autoritatea prin fapte, iar stima și prețuirea de care se bucură sunt reflexul direct al virtuților vizionare, ale concepției și acțiunii sale, cu adevărat umaniste. Punerea lor în valoare prin asumarea funcției de rector de către un om luptător și perseverent cum este profesorul Cătălin Fetecău va însemna progres, dezvoltare și strălucire pentru Universitatea Dunărea de Jos din Galați.
Loredana SANTO, Associate Professor
Technology and Manufacturing Systems
University of Rome “Tor Vergata”, Italy
Dear all,
I am very pleased to write this letter for Professor Catalin Fetecau. I am Loredana Santo, Associate Professor of Technology and Manufacturing Systems at the University of Rome “Tor Vergata”, Italy, and I have known Professor Fetecau for a long time.
He is a very active professor, attentive to international collaborations, so important for our institutions. In the last decade, we have organized together some initiatives and I have appreciated a lot his capabilities in any occasions, in terms of organization and scientific approach.
Citeşte mai mult..
He is resourcefulness, determined, always well-organized. He has a lot of energy and a very good character and personality. He is so strong and kind depending on the situation, and diplomatic as necessary for a good head.
For all these reasons, in my opinion, he is a very good candidate for the Rector position at Dunarea de Jos University of Galati.
Prof. dr. ing . Florea CHIRIAC DHC
Membru titular al Academiei de Știinte Tehnice din România
Fellow al “American Society for Heating Refrigeration and Air Conditioning Engineers-ASHRAE”
Medaliat cu Medalia de Aur a Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Associations-FHVAC
Unui prieten
După mai mult de 10 ani de cunoaștere a domnului Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, Decanul Facultății de Inginerie a Universității “Dunărea de Jos” din Galați, m-am gândit să aștern câteva gânduri referitoare la personalitatea domniei sale, gânduri ce nu am avut până acum posibilitatea să le exprim nici public și nici personal domnului profesor.
Citeşte mai mult..
La primul contact cu domnul Profesor Cătălin Fetecău, faci cunoștință cu o personalitate plăcută, cu aspect tineresc, foarte hotărâtă și clară în exprimarea părerilor sale. Prima impresie pe care ți-o lasă Profesorul Fetecău este aceea de om pragmatic, preocupat de problemele profesional-științifice și de administrare a facultății, ca apoi pe parcursul contactelor să descoperi sensibilitatea personalității sale, exprimată și prin preocupări cultural-artistice legate și de amenajarea și înfrumusețarea facultății.
În calitate de profesor am cunoscut preocupările sale pe linie științifică, distingându-se prin coordonarea de proiecte naționale de cercetare și care au condus în final la dotarea laboratoarelor cu aparatură de ultim nivel tehnic și la realizarea de standuri de cercetare performante. Preocupările sale de modernizare a facultății s-au dezvoltat în multiple direcții, începând cu crearea de noi specializări, atragerea de studenți de calitate prin diverse metode de popularizare a performanțelor facultății, prin contacte permanante cu reprezentanții industriei, prin atragerea de specialiști de valoare în cadrul facultății și universității, prin alte metode, printre care și prin acordarea de distincții de onoare, precum DOCTOR HONORIS CAUSA și nu în ultimul rând prin modernizarea procesului de învățământ, dezvoltarea laboratoarelor etc.
Prin acțiunile inițiate de Decanul Cătălin Fetecău, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați este tot mai mult solicitată în organizarea de manifestări tehnico-științifice naționale și internaționale, de societăți de prestigiu. Nu sunt de neglijat nici preocupările sale de înfrumusețare a spațiilor facultății, solicitând sprijinul colaboratorilor din mediul industrial.
Aceste câteva gânduri, mă determină să-mi exprim satisfacția pentru cunoașterea și legăturile profesionale ce le-am stabilitit cu domnul Profesor Cătălin Fetecău și sper că viața ne va permite o dezvoltare a acestora.
Prof. dr. ing. Elena DRUGESCU
Membru de Onoare al Academiei de Științe Tehnice din România
Gânduri despre un om care face cinste şcolii
Nimic nu este mai îmbucurător şi îţi dă o profundă mulţumire, decât deosebitele împliniri ale acelora, la a căror formare profesională şi umană ţi-ai adus aportul.
Hotărârea de a lua decizii importante pentru viitor, a domnului Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Inginerie – în cadrul cărei mi-am desfăşurat activitatea aproape cinci decenii – mi-a adus în minte gânduri, amintiri, imagini, sentimente legate de domnul Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău.
Citeşte mai mult..
Începutul „colaborării” a fost în anul 1982, când dl. Prof. Cătălin Fetecău era student al Facultăţii de Mecanică, secţia TCM: un tânăr inteligent, educat, sârguincios, participând cu entuziasmul şi dorinţa de cunoaştere şi perfecţionare, atât la cursuri cât şi la activităţile de laborator – se manifestau „în germeni” calităţile sale de cercetător dovedite mai târziu.
Cu trecerea anilor, însuşirile cu care a fost înzestrat de Pronia Divină, s-au dezvoltat, s-au amplificat, s-au îmbogăţit definind personalitatea profesorului Cătălin Fetecău, actualul decan al Facultăţii de Inginerie: un valoros cercetător, un cadrul didactic de înaltă vocaţie, un manager destoinic, foarte activ şi cu larg orizont, organizator de excepţie a diferitelor manifestări ştiinţifice şi tehnico-ştiinţifice, un spirit tânăr, mereu îndreptat spre lumină şi cultură şi … toate aceste însuşiri îmbrăcate în haina unei comportări demne, corecte, civilizate, a unei delicate modestii (nejustificată dar explicabilă prin educaţia şi bunul său simţ) şi animat de dorinţa de a ridica prestigiul ştiinţific, didactic şi educativ al facultăţii pe care o iubeşte şi de care se preocupă cu o dăruire demnă de toată stima.
Într-o lume în care – adevăratele valori umane: cinstea, profesionalismul, conştiinciozitatea, respectul pentru adevăratele valori materiale şi spirituale ale propriului popor şi al umanităţii, sunt prea puţin apreciate, dl. Prof. Cătălin Fetecău prin activitatea sa, prin statura profesională şi umană, prin spiritul deschis şi inovator a reuşit să atragă studenţii în activităţi ştiinţifice culturale, să-i antreneze în competiţii cu caracter profesional, cu studenţii din alte centre universitare din ţară şi nu numai (recentele premii obţinute de studenţii Facultăţii de Inginerie din Galaţi la Conferinţa Tehnico-ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor de la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău – 8 premii – două premii I, cinci premii II şi un premiu III), să le sugereze idei pentru activităţi extracurriculare (exemplu: crearea „Pomului de Crăciun” din materiale reciclabile şi neconvenţionale – Crăciunul 2015), activitate încheiată şi cu un scop umanitar.
Corectitudinea şi respectul reciproc manifestat în relaţiile cu colaboratorii (cadre didactice, mediu industrial, autorităţi locale şi naţionale) au condus la frumoase si deosebite rezultate în activitatea didactică (laboratoare dotate cu aparatură de înalt nivel), ştiinţifică (numărul impresionant de participări la manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale, de articole cuprinse în publicaţii de prestigiu – reviste cotate ISI sau Proceedings ISI – şi numeroase brevete de invenţie) şi cultural-educativă (spaţiile facultăţii sunt plăcut amenajate cu creaţii artistice ce odihnesc şi încântă ochiul şi întăresc spiritul academic: ştiinţă şi cultură).
Ar fi incomplet portretul domnului profesor Cătălin Fetecău dacă nu aş menţiona încă o trăsătură a caracterului său – respectul pentru înaintaşi, cadrele didactice şi conducătorii care au creat Facultatea de Mecanică în anul 1954 şi care prin activitatea lor au dezvoltat, au amplificat, au întărit şi au ridicat continuu nivelul şi prestigiul acestei facultăţi. În gândirea domnului profesor Cătălin Fetecău actuala Facultate de Inginerie este suma eforturilor, a muncii tuturor acelora care cu dragoste, cu dăruire şi profesionalism au desfăşurat activităţi didactice, ştiinţifice sau educative în cadrul facultăţii.
Acest mod de gândire îl onorează pe domnul profesor Cătălin Fetecău, îi atrage stima şi preţuirea OAMENILOR, cu atât mai mult, cu cât astăzi respectul şi preţuirea înaintaşilor este un sentiment rarisim.
Nu pot să închei aceste gânduri ale mele ce îl cuprind pe domnul profesor Cătălin Fetecău, decât mărturisind că am duioasa şi calda bucurie a dascălului care este întrecut de elevul său. Îi doresc să aibă întotdeauna ajutorul şi binecuvântarea lui Dumnezeu.
Prof. dr. ing. Nicolae ILIESCU DHC
Membru titular al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România
Prof. Dr. Ing. Cătălin FETECĂU
Universitatea “ Dunărea de Jos“ din Galaţi prin orientarea sa flexibilă şi deschisă către dinamica social-economică a zilelor noastre, prin plasarea constantă în avangarda procesului general de restructurare şi modernizare a procesului de învăţământ şi cercetare, s-a impus de-a lungul anilor ca o structură ştiinţifică solidă, şi ca un reper profesional de referinţă, în domeniul învăţământului inginersc din ţara noastră .
Citeşte mai mult..
Înconjurată de o comunitate academică de excepţie, alcătuită din eminenţi profesori cu înaltă pregătire profesională şi cu mare deschidere către viitor, Universitatea
“Dunărea de Jos” din Galaţi, s-a dezvoltat continuu prin diversificarea specializărilor şi înfinţarea de noi facultăţi şi laboratoare, înscriindu-se în prezent ca o universitate de elită în constelaţia academică a învaţământului tehnic românesc.
Printre cei care au contribuit, în ultimii ani, cu pasiune şi profesionalism la înfăptuirea procesului de restructurare şi modernizare a universităţi, se numără şi Prof. Dr. Ing. Cătălin FETECĂU. Prin munca neobosită desfăşurată cu pricepere şi dăruire la catedră, profesorul Cătălin Fetecău a predat studenţilor de la Facultatea de Inginerie o serie de cursuri moderne de specialitate (Prelucrarea Materialelor Plastice, Proiectarea Sculelor Aşchietoare etc.), a editat numeroase cursuri şi cărţi de specialitate pentru aceştia, s-a preocupat de amenajarea şi dotarea unor laboratoare şi a îndrumat lucrări de diplomă.
Pe lângă activitatea didactică depusă la catedră, profesorul Cătălin Fetecău a desfăşurat şi o bogată activitate ştiinţifică, în cadrul unor granturi şi programe de cercetare, materializată într-un număr mare de articole şi lucrări, publicate în reviste de prestigiu, sau prezentate la reuniuni ştiinţifice interne şi internaţionale. Este, de asemenea, autorul unor brevete de invenţie, unele distinse cu medalii de aur la Saloane de Inventică.
În acelaşi timp, trebuie remarcate competenţele manageriale şi de conducere dovedite, de-a lungul anilor, de profesorul Cătălin Fetecău, în industrie (ca şef de Atelier de Prelucrări Mecanice, coordonator activităţi de proiectare), sau în universitate, ca Director al Departamentului de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic şi ca Decan al facultăţilor de Mecanică şi de Inginerie.
Bogata activitate didactică şi ştiinţifică, expertiza şi competenţele manageriale dovedite de-a lungul anilor, arată că Profesorul Cătălin Fetecău este o personalitate carismatică a Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, care, sunt convins, că poate să onoreze cu succes o funcţie înaltă de conducere în cadrul acestei distinse instituţii de învăţământ superior.
Prof. univ. emerit dr. ing. Vasile NĂSTĂSESCU
Membru titular al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România
Pe cine să alegem ?
Alegerile în universităţile din România sunt în plină desfăşurare. Există un freamăt nu numai între candidaţi, ci şi între alegători. Aşa se face că mai la orice întâlnire cu colegii din alte universităţi, nu lipsesc întrebările „S-au ţinut alegerile la voi ?”, „Cine candidează ?” etc.
Citeşte mai mult..
În astfel de împrejurări, aflând despre posibila candidatură a d-lui prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău la funcţia de Rector al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, m-am hotărât să-mi fac publică părerea mea referitoare la acest fapt, cu gândul că pot contribui la o alegere bună pentru un colectiv, cadre didactice universitare, pentru care am o afecţiune şi o consideraţie deosebită, izvorâte din activităţi ştiinţifice începute cu mulţi ani în urmă.
Din punctul meu de vedere, care ştiu că este asemănător cu al multor personalităţi ştiinţifice ale Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, domnul prof. Fetecău este una din personalităţile reprezentative ale universităţii, ataşat de aceasta, care a dovedit şi sacrificiu şi devotament şi exigenţă şi înţelegere şi prietenie, în sensul cel mai elevat, în toate funcţiile îndeplinite până acum.
Domnia Sa este la vârsta la care tinereţea şi experienţa au ajuns la acea maturitate care dă clarviziune, anticipaţie, înţelepciune, previziune, empatie şi mobilizare cu colegii, toate aceste calităţi fiind indispensabile îndeplinirii funcţiei de rector.
Cunoaşte şi aplică legislaţia în domeniu, cu acel echilibru între spiritul şi litera legii. Este la curent cu marile idei care circulă în ţară şi în lume despre învăţământul superior în general şi cel tehnic în special şi se bucură de cele mai frumoase aprecieri în lumea academică.
Cunoscător al problemelor locale, factor de legătură cu agenţi economici reprezentativi la nivel regional şi naţional, cu siguranţă, d-ul Fetecău poate fi un rector de succes, care să asigure mersul ascendent al universităţii spre un nivel ştiinţific cât mai înalt şi de afirmare a universităţii va factor de progres în zona geografică, care mai are ca efect şi asigurarea locurilor de muncă pentru absolvenţii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.
Aşadar, în personalitatea prof. Cătălin Fetecău, s-au împletit cu succes până acum şi este de aşteptat acelaşi lucru să se întâmple şi în viitor, calităţile remarcabile de cadru didactic universitar, de cercetător ştiinţific, de manager, de coleg şi de OM.
Mă opresc aici cu părerile mele, cu speranţa că am exprimat aspecte esenţiale necesare şi existente la o personalitate care s-a hotărât să se dăruiască complet universităţii sale pe care o iubeşte atât de mult.
La început de An Nou şi la început de ciclu managerial în universitate, doresc cadrelor didactice care mă cunosc, cât şi celorlalte personalităţi ştiinţifice, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor succese deosebite în viitor, satisfacţii profesionale, mulţumire şi încredere, care să asigure acel climat de muncă şi viaţă universitară performantă.
Profesor univ. dr. ing. Laurenţiu SLĂTINEANU DHC
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași
Pe parcursul activității mele profesionale, am întâlnit la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați personalități cu performanțe deosebite în domeniul ingineriei mecanice și industriale și în grupul acestor personalități se înscrie desigur și Domnul Profesor Cătălin Fetecău. De-a lungul anilor, am fost, prin voia destinului, martor, iar uneori și beneficiar, al uriașei sale implicări în rezolvarea la nivel superior al unor multiple probleme cu care s-a confruntat, în calitate de cadru didactic, dar și de manager al unei puternice structuri universitare.
Citeşte mai mult..
Am beneficiat, astfel, de sprijinul dumnealui în ducerea la bun sfârșit a unor contracte, am admirat monumentala monografie ce abordează tehnologiile de injectare a maselor plastice, eforturile mari orientate spre creșterea prestigiului facultății și universității din care face parte, deschiderea și disponibilitatea manifestate atunci când cei cu care discuta aveau opinii diferite de cele ale dumnealui, sprijinul oferit cu generozitate celor ce constituie noua și tânăra generație de cercetători și cadre didactice, inițierea și promovarea unor manifestări științifice în domeniul tehnologiilor de prelucrare a polimerilor, a unor acțiuni de stimulare și recompensare a celor care activează în domeniul inventicii etc. Și sunt convins că acțiunile menționate de mine nu sunt decât doar secvențe din mult mai larga și impresionanta activitate a unei personalități dăruite profesiunii sale, dar și sprijinirii celor din jurul său!
Îi voi dori, ca atare, să aibă forța de muncă și capacitatea de a birui greutățile inerente unei activități de cadru didactic și de manager în învățământul superior, multă sănătate și menținerea acelui spirit optimist ce l-a ajutat atât pe dumnealui, cât și pe colegii dumnealui, să abordeze și să realizeze lucruri deosebite!
Prof. dr. ing. Emil CEANGĂ
Membru titular al Academiei de Științe Tehnice din România
Devotament
Deseori am meditat asupra evoluței viitoare a Universității în care am funcționat 47 de ani ca titular. Am considerat și consider că facultățile din domeniul științelor inginerești pot furniza în continuare principalele resurse pentru mersul ascendent al Universității. Între personalitățile cu un excelent profil profesional și etic, cu un real prestigiu în rândul studenților, se află decanul Facultății de Inginerie, domnul prof. dr. ing. Cătălin Fetecău.
Citeşte mai mult..
În cursul anului 2015 am avut bucuria de a lucra împreună la organizarea unui eveniment major care a avut loc în Universitate, este vorba de Conferința Academiei de Stiințe Tehnice din România (ASTR), care a reunit personalități de primă mărime a științelor inginerești din țară. Am putut cunoaște îndeaproape calitățile deosebite ale profesorului Cătălin Fetecău: devotament față de școala în care lucrează; calități reale de cercetător științific (cu puțin timp înaintea Conferinței Academiei de Științe Tehnice din România a organizat în Universitate ”The 3rd International Conference on Polymers Processing Engineering PPE 2015”); deschidere către mediu academic, unde se bucură de o foarte bună apreciere; aptitudini de a colabora cu mediul industrial, cu autoritățile locale și internaționale (deschiderea Conferinței a avut loc în prezența ambasadorului Chinei, care a vizitat, apoi, și unele laboratoare pe care prof. Fetecău dorește să le dezvolte prin colaborare internațională); talent organizatoric; spirit colegial – toate acestea pe un fond de remarcabilă putere de muncă.
Prof. dr. ing. Nicolae OANCEA DHC
Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi
Un profesor pentru școala noastră
Domnul Profesor Cătălin Fetecău, din cadrul Departamentului de Ingineria Fabricaţiei, fost sudent al Facultăţii de Mecanică a Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, candidează, în anul 2016, la funcţia de Rector al universităţii gălăţene.
Citeşte mai mult..
Persoană adânc implicată în viaţa şcolii, sub toate aspectele pe care o presupune aceasta, face acest demers după o activitate fructuoasă de conducere, pentru o perioada de opt ani, a Facultăţii de Mecanică (azi, Inginerie), implicându-se, cu toată fiinţa sa, pentru propăşirea acestei entităţi a universităţii gălăţene.
Absolvent de frunte al Facultăţii de Mecanică, s-a făcut remarcat, încă din anii de început, prin activitatea industrială, în întreprinderi legate de industria siderurgică din Galati, ulterior, ca tânăr cadru didactic al Facultăţii de Mecanică a păşit, prin concursuri succesive, treptele devenirii universitare, obţinând titlul de profesor universitar în anul 2002.
Ca om al şcolii, a fondat laboratoare şi linii de cercetare noi, în cadrul Departamentului de Ingineria Fabricaţiei (fosta catedră TCM) deschizând direcţii de cercetare, concordante cu cerecetarea desfaşurată pe plan mondial, apreciate la nivel naţional şi nu numai.
Deosebit de corect, în întreaga sa activitate, riguros în tot ce a întreprins, apreciat de către omologii din marile centre universitare din România, este pe deplin dedicat şcolii superioare gălăţene.
Este o persoană cu iniţiativă, imaginativ şi perseverent în activitatea de îndrumare şi conducere. Apreciat de studenţi şi cadre didactice înţelege şi aplică permanenet sensul unor activităţi şi decizii comune cu echipa de colegi din facultate, cu scopul rezolvării problemelor facultăţii şi imaginarea de noi orizonturi pentru dezvoltarea acesteia.
Prin tot ce a făcut la nivelul pregătiirii sale ştiinţifice şi didactice, a antrenării studenţilor în munca pentru desăvârşirea profesională şi socială a acestora, îmi întăreşte credinţa că este un cadru didactic dedicat şcolii, cu experienţă în conducerea efectivă a acesteia, apreciat şi stimat de cei cu care şi pentru care lucrează.
Consider că activitatea didactică, de cercetare şi de conducere competentă a unei facultăţi din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, îl recomandă ca pe un profesor al universităţii ale cărui activităţi, rezultate şi aptitudini îi conferă dreptul de a candida la înalta funcţie de Rector al Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi.
Prof. ing. Corina TATU și Prof. ing. Aura MOZA
Inspectori școlari pentru învățământul profesional și tehnic
Inspectoratul Școlar Județean Galați
Un colaborator de marcă și un prieten adevărat
În anul 2010, l-am întâlnit pe domnul prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, Decanul Facultății de Inginerie a Universității “Dunărea de Jos” din Galați cu ocazia întâlnirilor din cadrul Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social, organism care discută și aprobă la nivelul fiecărui județ, Planul de Școlarizare pentru învățământul preuniversitar. Am lucrat în echipă încercând, pe cât posibil, să dezvoltăm învățământul profesional și tehnic gălățean, astfel încât absolvenții liceelor tehnologice să-și poată continua traseul profesional prin învățământul superior.
Citeşte mai mult..
De mai mulți ani, sub patronajul Facultății de Inginerie, se desfășoară la Galați concursul ”Mihai Honorius Teodorescu” – concurs profesional regional pentru liceeni și concursul ”Autocad” – concurs de reprezentare grafică inginerească, ambele concursuri inițiate la propunerea și sub îndrumarea domnului decan Cătălin Fetecău.
Din primul moment, ne-a impresionat franchețea cu care domnul profesor aborda problemele spinoase ale învățământului gălățean și mai ales dorința dânsului de a obține autorizări ARACIS pentru noi specializări tehnice în cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galaţi.
Aceste aspecte ne-au determinat în timp să ne învingem teama, acea teamă a studentului față de un emerit cadru didactic universitar și să cunoaștem omul, Cătălin Fetecău, un om calm, generos, bun profesionist, dedicat activității didactice universitare și dezvoltării învățământului universitar gălățean.
Suntem mândre de faptul că am cunoscut și colaborat cu un om cu mare caracter, care nu de puține ori a constituit un model pentru noi.
Sperăm ca în continuare să avem posibilitatea unei cât mai bune colaborări instituționale și profesionale.
Prof. dr. ing. Monica IZVERCIANU
Universitatea Politehnica Timişoara
Preşedinte Consorţiul de Inginerie Economică din România
Gânduri despre….OMUL Cătălin Fetecău
“Să nu iniţiezi o relaţie de consideraţie cu cineva care nu este mai bun decât tine”, spunea Confucius şi urmându-i pilda, pot spune azi că în persoana Domnului Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, Decanul Facultăţii de Inginerie a Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, am găsit un spirit educat, responsabil şi gentil. Mânat de ideea că experienţa întrece ştiinţa şi ştiinţa depăşeşte experienţa, Domnia Sa mi-a oferit posibilitatea cunoaşterii Facultăţii de Inginerie şi a colectivului său din domeniul Inginerie şi Management, prin organizarea sesiunii a 38a a “Consorţiului de Inginerie Economică” din România, care a fost un succes datorită artei de a organiza o întâlnire cu reprezentaţii a 31 universităţi din România şi de a fi o gazda deosebită, atât Dumnealui cât şi colegii săi.
Citeşte mai mult..
Arta de a conduce consta din alegerea corectă a colaboratorilor, ceea ce Domnul Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău ne-a confirmat prin prezenţa şi intervenţia în acţiunile Consorţiului CIER, precum şi prin realizările la nivelul Facultăţii de Inginerie.
Matricea cunoştinţelor profesionale ale Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău este dublată de spiritul de dreptate şi competenţă în evaluarea tezelor de doctorat, de abilitare în cadrul comisiei CNATDCU (Inginerie Industrială şi Management), unde am onoarea de a fi colegi şi având majoritar aceeaşi poziţie.
Atitudinea de a respecta pe semenii noştri ca pe noi înşine şi de a măsura pe alţii cu măsura cu care ne măsurăm pe noi, în firescul neutru al gesturilor mărunte îl caracterizează pe Domnul Profesor, motiv pentru care evaluările Domniei Sale sunt în esenţa reflexiei de a-i înţelege pe alţii, păstrând măsura exigenţei ştiinţifice.
Personalitatea profesională în Inginerie Industriala este cunoscută de specialiştii în domeniu, prin cărţile, lucrările ştiinţifice şi granturile de cercetare care toate au factorii de propulsie numiţi: inteligentă, hărnicie, perseverenţă, creativitate, inovare, ştiinţa, transformări în realitate.
Citările bibliografice (73 la număr) în reviste cotate ISI, dau măsura afirmaţiilor mele şi a anvergurii ştiinţifice internaţional ale Domnului Decan.
Arta academica începe de la vestimentaţie şi continuă cu ştiinţa şi spiritual cu care conlucrează pentru a fi un factor de evoluţie. Cine înţelege şi are vocaţia, ambiţia şi realismul transpunerii în realitate, câştigă, iar eu am certitudinea ca Domnul Profesor a învăţat aceasta lecţie pentru ca mi-a demonstrat cu ceea ce a realizat.
Gândurile mele despre Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, Decanul Facultăţii de Inginerie, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi sunt de consideraţie pentru contribuţia la o facultate responsabilă din punct de vedere social şi angajată activ în amplul efort educaţional, iar vocaţia, ambiţia şi realismul sunt specifice Domnului Profesor.
Sper ca aceste cuvinte sa permită o continuare a colaborării noastre şi o dezvoltare a Domeniului de Inginerie şi Management.
Prof. univ. dr. ing . Nicoleta TEODORESCU
Director Departament Echipamente pentru Procese Industriale
Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică
Universitatea POLITEHNICA din București
Un Profesor bun-un Manager de exceptie!
Pe DOMNUL Prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU, în prezent DECANUL FACULTĂȚII DE INGINERIE A UNIVERSITĂȚII “ DUNĂREA DE JOS” din GALAȚI, l-am cunoscut mai bine începând cu 2007 anul organizării primei conferințe PPE organizată la Galați, la care, Universitatea Politehnica din București, prin membrii Departamentului, care se numește acum, Echipamente pentru Procese Industriale, a participat în calitate de coorganizator (sub coordonarea Prof.univ.dr.ing. Valeriu V. Jinescu, DHC). Din acel moment am putut să urmăresc în direct evoluția activității sale cu mărturii “vii” – laboratoare moderne, inițial în formare, ulterior cu realizări de excepție, cu cercetări din ce în ce mai complexe, cu certă valoare aplicativă. Toată această evoluție se bazează pe un dinamism maxim al prof. Cătălin Fetecău, dublat de o vie inteligență și de o hotărâre de nestrămutat, toate îmbrăcate într-o politețe perfectă și o modestie rară. Profesorul Fetecău este un om pragmatic, preocupat de problemele profesional-științifice și de administrare a facultății, străbătut mereu de mândria pentru Galați și prestigiul universității. Este o persoană tânără (în esență tânără – nu prin cifra din CI), racordată exprimării tinereții dovadă fiind și expozițiile artistice, decorurile moderne din facultate – mărturisind sensibilitatea personalității sale și grija pentru tânăra generație. Îmi amintesc că la ultima conferință PPE a încercat să afle părerea, despre lucrările de artă expuse, unui tânăr din gimnaziu (i-a cerut un clasament).
Citeşte mai mult..
Preocupările sale pe linie științifică au rezultate remarcabile și numesc aici în special coordonarea de proiecte naționale de cercetare (care au avut ca urmare dotarea laboratoarelor cu aparatură de ultim nivel tehnic și implicit modernizarea procesului de învățământ). Nu pot să las deoparte numeroasele și valoroasele publicații (cărți, articole în reviste cotate ISI sau proceedings BDI la care se remarcă în calitate, cel mai adesea, de prim sau unic autor).
Organizarea manifestărilor tehnico-științifice naționale și internaționale a cunoscut o permanentă creștere valorică – participarea națională și internațională fiind de o calitate excepțională – oportunități impecabile de schimb de experiență și de înalt nivel științific. Are pur și simplu un talent de a stabili contacte internaționale și naționale reprezentative în ramura științifică de care se ocupă. De asemenea este într-un contact dinamic și extrem de folositor cu industria.
Ținând cont de talentul managerial, de calitatea umană/științifică sunt convinsă că profesorul Cătălin Fetecău are încă multe de oferit comunității Universității Dunărea de Jos din Galați (studenți și cadre didactice) și timpul ne va confirma această predicție.
Prof. dr. ing. Ioan BONDREA
Universitatea Lucian Blaga din Sibiu
Oamenii sunt cei care fac ca lucrurile să se miște…
Oamenii sfințesc locul! Nu e o afirmație în vânt. Am văzut și cunoscut oameni deosebiți în Universitatea din Galaţi, oameni adevăraţi, dedicaţi muncii lor prin vocație și talent.
Citeşte mai mult..
Unul dintre ei și cel care aduce plus valoare în tot ceea ce face este prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, cel care a coordonat cu abilitate și eficiență Facultatea de Inginerie în timpul ultimilor ani, un spirit creator care a fost urmat de colegi, un profesor cu grija continuă în pregătirea serioasă și dedicată a studenţilor, un om onest și cinstit, un decan care a urmărit cu perseverență eficiența managerială, dezvoltarea și implicarea mediului academic în regiune ca factor de progres.Decanul Fetecău este un exemplu de urmat, un perseverent adept al unui învățământ de calitate la Galați.Munca lui trebuie continuată, consolidată și sunt aproape de el in viitoarele lui încercări.
Prof. dr. habil. Constantin BUNGĂU
Universitatea din Oradea
Profesorul Universitar Cătălin Fetecău
De foarte mulți ani, numele prof.univ.dr.ing. Cătălin Fetecău este cunoscut ca făcînd parte din grupul profesorilor de excelență ce caracterizează mediul universitar ingineresc de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, dar și la nivel național, în domeniul Inginerie Industrială.
Citeşte mai mult..
Personalitate științifică talentată și performantă, atât în inginerie, cât și în activitatea de management universitar, un bun coechipier în acțiuni care sprijină dezvoltarea învățământului ingineresc la nivel național sunt doar câteva cuvinte care descrie anvergura domnului profesor.La formarea Consorțiului Decanilor de la Facultațile cu profil Industrial, Mecanic și Managerial am avut onoarea să îl cunosc pe domnul Decan, prof.dr.ing. Cătălin Fetecău, apreciind calitățile sale de manager universitar și specialist renumit în inginerie, atât pe zona didactică, cât și în cercetare.Timpul ne-a adus de foarte multe ori în același loc și am constatat că dinamica activității dumnealui a crescut, având întotdeauna aceeași orientare către performanță.Îi doresc să se bucure de cât mai mulți prieteni și viitorul să îi fie cât se poate de generos în lucruri bune, astfel încât acțiunile sale să ducă la cât mai multe realizări în domeniul universitar.
Conf. dr. ing. Emil OANȚĂ, Prorector pe probleme de cercetare şi inovare ştiinţifică
Conf. dr. ing. Alexandra RAICU, Director Departament Știinte Generale Inginerești
Universitatea Maritimă din Constanța
Prof. Univ. Dr. Ing. Cătălin FETECĂU
L-am cunoscut personal pe domnul profesor Cătălin Fetecău cu mai bine de 10 ani în urmă, cu ocazia organizării unei conferințe la Galați pe tema materialelor polimerice, conferință a cărei vizibilitate a devenit internațională prin temele abordate și anvergura științifică a participanților și datorită implicării majore a domnului profesor. La momentul respectiv am apreciat în mod deosebit deschiderea domniei sale către tinerii cercetători. În timp, colaborările s-au extins prin participarea la proiecte de cercetare și dezvoltare comune în care s-au concretizat o serie de realizări cu ecouri în activitatea universitară a Departamentului de Știinte Generale Inginerești din cadrul Universității Maritime din Constanța.
Citeşte mai mult..
Se poate remarca în cadrul Facultății de Inginerie din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, implicarea directă a domnului profesor Cătălin Fetecău în calitate de Decan și de director al Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic. Astfel, după o scurtă vizită nu poți să nu remarci laboratoarele de inginerie bine dotate, amfiteatrele moderne și o echipă bine sudată de cadre didactice condusă cu multă seriozitate și devotament de domnul profesor. Am observat din prima clipă colaborările permanente și deosebit de importante pentru un real succes, pe care le-a stabilit domnul profesor între educație, cercetare și industrie.
Personal, îl apreciez pe domnului profesor Cătălin Fetecău atât prin prisma valorii știintifice intrinseci, vizibilă prin recunoașterea științifică largă de care se bucură, cât și prin prisma activității de management universitar prin care, în lumea de astăzi, se constituie într-o resursă majoră de experiență, în condițiile unui veritabil mecenat.
Prof. dr. ing. Cristian DOICIN
Universitatea POLITEHNICA din București
Școală fără compromisuri
Am crezut continuu în oameni, iar la Galaţi am întâlnit oameni adevărați, dedicaţi meseriei de dascăl, profesori care dau viaţă locului care a devenit aproape „acasă”, Facultatea de Inginerie.
Printre ei, se remarcă în mod inevitabil, Cătălin Fetecău, scânteia şi pulberea care au împins înainte Facultatea de Inginerie în timpul ultimilor ani, un spirit viu care si-a însuflețit colegii, un profesor cu grija continuă de a nu-şi dezamăgi studenţii, un om cinstit, pentru care principiile sunt mai importante decât banii, un decan care a militat permanent pentru inovare, dezvoltare, evoluție.
Citeşte mai mult..
O școală adevărată este aceea care nu face compromisuri, iar profesorul Fetecău poate fi garantul unei asemenea abordări verticale. O școală adevărată se luptă pentru a le oferi copiilor un viitor mai bun, iar decanul Fetecău este un exemplu de entuziasm și freamăt continuu, o minte iscoditoare, un catalizator al unui învățământ de calitate la Galați.
Îi doresc sa reușească din plin în tot ceea ce si-a propus în continuare.
Prof. univ dr. ing. Gheorghe NAGÎȚ
Decan al Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial din Iași
Cătălin Fetecău
Am avut onoarea ca în timpul a aproape trei mandate de Decan al Facultății de Construcţii de Maşini şi Management Industrial din Iaşi să îl cunosc îndeaproape de Domnul Decan al Facultăţii de Mecanică / Inginerie de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi – Profesor dr. ing. Cătălin Fetecău.
Citeşte mai mult..
Am admirat la dumnealui spiritul de iniţiativă, puterea de muncă şi implicarea maximă în activităţile facultăţii pe care o conduce de aproape 8 ani. Am apreciat deciziile corecte pe care a ştiut să le ia întotdeauna. Am apreciat modul cum a reuşit să îşi organizeze timpul şi să reuşească să performeze în activitatea didactică şi de cercetare ştiinţifică în condiţiile unei solicitări administrative deosebite.
Pe Domnul Profesor Cătălin Fetecău am avut onoarea să îl am coleg în cadrul unor colective de cercetare în care au fost implicate facultăţile noastre şi am apreciat cunoştinţele, minuţiozitatea şi preocuparea pentru lucru de calitate, bine făcut. Am fost colegi în cadrul unor comisii de susţinere a tezelor de doctorat sau în comisii de ocupare a unor posturi didactice. Am putut vedea obiectivitatea şi claritatea aprecierilor dumnealui. L-am întâlnit apoi în cadrul întrunirilor decanilor facultăţilor de profil tehnologic, mecanic şi managerial din ţară şi am constatat respectul de care se bucură din partea tuturor colegilor. Am admirat omul de echipă şi colegul adevărat.
Am avut ocazia să îl întâlnesc pe Cătălin în diverse circumstanţe şi am văzut OMUL adevărat, onest, amabil, civilizat. Sunt recunoscător prietenului Cătălin Fetecău pentru toată colaborarea instituţională şi personală pe care am avut-o de când ne-am cunoscut şi până astăzi şi îi doresc să reuşească spre binele şi progresul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi şi nu numai.
Prof. univ. dr. ing. Liviu ROŞCA
Decanul Facultăţii de Inginerie
Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu
Impresii despre un coleg și prieten
Cred că sunt mai bine de 5 ani de zile de când l-am întâlnit pe dl. Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Inginerie, la Sibiu, la prima întâlnire a decanilor din facultăţile de inginerie din ţară. Atunci am fost impresionat de deschiderea şi dorinţa de colaborare exprimată de domnia sa.
Citeşte mai mult..
Au trecut anii și impresia mea, asupra unui om dedicat binelui comunităţii academice în care îşi desfăşoară activitatea, s-a întărit. Ca un singur exemplu, mi-aş fi dorit şi eu să am simţul artistic, spiritul de iniţiativă şi capacitatea organizatorică în a crea în Facultatea de Inginerie acel ambient care să îmbine plăcerea de a studia cu dorinţa de performanţă.
Sunt convins că un astfel de om va putea, la un alt nivel, să-şi exprime şi mai bine cele câteva calităţi enumerate mai sus.
Prof. univ. dr. ing. Romeo IONESCU
Decanul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management
Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava
Am avut ocazia să cunosc în urmă cu câţiva ani pe domnul decan, profesorul univ. dr. ing. Cătălin Fetecău. Este decanul Facultăţii de Mecanică a Universităţii “ Dunărea de Jos” din Galaţi. A fost uşor să legăm prima discuţie, a fost simplu, vreau să cred pentru amândoi, să ne înţelegem. În timp scurt ştiam şi unul şi celălalt cu ce probleme ne confruntăm în facultate, să aflăm mai multe despre preocupările didactice, ştiinţifice şi chiar de familie. Prima mea impresie a fost că este foarte deschis discuţiilor, pe subiecte profesionale, dar şi pe subiecte personale.
Citeşte mai mult..
După un anume timp am fost invitat la Galaţi, în misiune oficială, o întâlnire cu decanii facultăţilor de profil mecanic din ţară. Am acceptat participarea fără ezitare. Ştiam că va fi un eveniment interesant, util şi bine organizat. Nici nu putea fii altfel, grupul care a organizat evenimentul era dirijat de domnul decan Fetecău, îl ştiam, aveam încredere că va fi bine. Aşa a fost. Domnul decan a excelat în organizare, în provocarea discuţiilor. Pe parcursul a două zile mi-a arătat spaţiile facultăţii, progresele care au fost făcute, în condiţiile nu tocmai uşoare ale crizei economice şi diminuării activităţii ombinatului siderurgic din Galaţi, motor puternic al economiei oraşului. Dar domnul decan părea optimist, avea idei pragmatice şi un suflu tineresc.
Întâlnirile noastre s-au repetat, în alte locaţii din alte centre universitare, la simpozioane, susţineri de teze de doctorat, concursuri etc. Am găsit mereu timp să vorbim, să ne spunem ce s-a întâmplat în facultate în ultima vreme. De fiecare dată am aflat de la domnul decan lucruri noi, interesante. Mereu are o analiză nouă făcută asupra sistemului de învăţământ ingineresc, are păreri, idei. Mereu are de propus proiecte, colaborări, de organizat evenimente ştiinţifice. Îmi face plăcere să schimb opinii cu colegul meu (ca decan), simt o provocare profesională plăcuta şi o apropiere colegială interesantă. Îmi exprim convingerea că legătura noastră a permis îmbogăţirea vieţii noastre profesionale, că vom colabora în continuare şi că fiecare întâlnire va fii un câştig pentru amândoi.
Prof. dr. ing. Carol SCHNAKOVSZKY
Decanul Facultăţii de Inginerie
Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău
Gânduri bune din Bacău
Este foarte greu să scriu despre dascălul Cătălin Fetecău, deoarece avem relații de colegialitate și de prietenie. Nu vreau ca prietenul să exagereze în ceea ce voi prezenta. Între Galați și Bacău au existat multe colaborări pe linie didactică, științifică și în cadrul unor contracte de cercetare, cu toți decanii de la facultățile cu profil de inginerie, dar ceea ce m-a surprins la Cătălin Fetecău a fost tenacitatea cu care a luptat și luptă pentru susținerea ingineriei în Galați și în centrele universitare din Moldova și din țară.
Citeşte mai mult..
Pentru aceasta a reluat vechile idei vehiculate, pentru a se crea un consorțiu reprezentativ în domeniul ingineriei mecanice, industriale, management, mecatronică și cele care cochetează cu domeniul mecanic.
Această inițiativă urmărește revigorarea acestei ramuri de științe inginerești, care este în descreștere, pentru a o face cât mai atrăgătoare pentru studenți. A avut apoi modestia, să predea această inițiativă decanilor din domeniu, care s-au întâlnit de mai multe ori, pentru a găsi un mod de reprezentare funcțional și eficient al acestui consorțiu.
Ne-am consultat telefonic de-a lungul anilor, deoarece am trecut prin momente grele datorită reducerii finanțării, pentru a putea găsi rezolvări care să ne permită să supraviețuim în domeniul ingineriei mecanice și să atragem cât mai mulți studenți.
Îl voi susține în proiectele pe care le are, deoarece apreciez experiența, dăruirea și profesionalismul profesorului Cătălin Fetecău.
În consonanță cu cele afirmate mai sus este și colegul Valentin Zichil.
Prof. dr. ing. Alexandru-Viorel PELE
Decanul Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică
Universitatea din Oradea
L-am cunoscut pe domnul prof. dr. ing. FETECĂU Cătălin la întâlnirile periodice ale decanilor facultăților de inginerie tehnologică, mecanică sau management industrial.
Este un excelent profesionist, bun cunoscător al situației învățământului superior tehnic, mereu preocupat pentru găsirea celor mai bune soluții în managementul universitar.
Cred că este un foarte bun candidat pentru funcția de rector al Universității Dunărea de Jos din Galați.
Prof. dr. ing. Dan MÂNDRU
Decanul Facultății de Mecanică
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Ganduri din Cluj
Domnul prof. dr. ing. Cătălin Fetecău este o personalitate marcantă a mediului academic, performanțele sale profesionale deosebite, în educație și cercetare, fiind completate în mod strălucit de rezultatele și experiența managerială dobândită în ultimii 16 ani, în calitate de director al Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic și decan.
Citeşte mai mult..
Am avut onoarea să îl cunosc cu ocazia întâlnirilor reprezentanților Facultăților de Inginerie Mecanică, Inginerie Tehnologică și Management Industrial, ediția din 2013 fiind organizată excelent de domnia sa, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Domnul prof. dr. ing. Cătălin Fetecău s-a dovedit a fi un foarte bun cunoscător a problemelor specifice învățământului superior, propunând soluții realiste și eficiente pentru soluționarea acestora, având calitățile unui lider inspirat și hotărât.
Prof. univ. dr. ing. Anca DRĂGHICI
Facultatea de Management în Producție și Transporturi
Universitatea Politehnică Timișoara
O întâlnire de impact
Din 2010 am avut onoarea să cunosc în amănunt preocupările științifice ale d-nului prof. Cătălin Fetecău, fiind amândoi prezenți la CNCSIS, în calitate de directori de proiecte PNII Idei, la o acțiune de raportare. Am constatat profunzimea gândirii și aplombul argumentării sale, precum și capacitatea de a antrena tinerii în activități dedicate atingerii unor obiective fezabile, cu aplicabilitate practică, relative la domeniul de cercetare abordat. Rezultatele obținute și publicațile sale fac cinste nu doar Universității „Dunărea de Jos” din Galați, dar și învățământului românesc, în general.
Citeşte mai mult..
Mai apoi, în calitate de membri ai CNATDCU, am avut numeroase discuții principiale privind cercetarea doctorală și am constatat că împărtășim aceleași idei relative la rigoarea, forma și conținutul tezelor de doctorat și de abilitare. Astfel, pot afirma că d-nul prof. Cătălin Fetecău este dedicat profesiei de dascăl și un antreprenor în cercetarea științifică academică. Preocupat permanent de racordarea învățământului universitar românesc la standardele internaționale a reușit, prin rezultatele sale, să crească prestigiul școlii de inginerie de la Galați.
Sunt convinsă că din poziția de rector va putea acționa mai eficient, iar modul său de acțiune orientat spre excelență se va putea reflecta pozitiv asupra întregii comunități academice galațene.
Prof. univ. dr. ing. Moise Ioan ACHIM
Universitatea “1 Decembrie1918” din Alba Iulia
Stimate Domnule prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU
M-a bucurat foarte mult decizia Dumneavoastră de a candida la funcţia de RECTOR al Universităţii “Dunărea de Jos” din GALAŢI! Activitatea Dumneavoastră profesională şi comportamentul corect faţă de valorile reale ale ştiinţei şi cercetării ştiinţifice vă recomandă pentru această onorantă funcţie, de RECTOR!
Citeşte mai mult..
Sunt convins că prin seriozitatea şi tenacitatea care Vă caracterizează veţi reuşi ca împreună cu colegii dumneavoastră să contribuiți la creşterea calităţii actului educaţional şi ridicarea nivelului ştiinţific şi de recunoaştere a Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi atât pe plan intern, cât şi extern, în beneficiul întregului corp profesoral şi al studenţilor, ca viitori specialişti care vor ajunge în piaţa muncii.
Vă urez domnule profesor, mult succes în importantul demers al Dumneavoastră de orientare a Universităţii spre o nouă calitate!
Prof .dr. ing. Nicolae BÂLC
Director al Deptamentul Ingineria Fabricaţiei
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Spre viitor
Am aflat recent despre posibila candidatură a d-lui Prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU la funcţia de Rector al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi şi doresc să-mi fac publică părerea mea în acest context. L-am cunoscut pe profesorul Fetecău cu mulţi ani în urmă, am avut multe colaborări atât ştiinţifice, cât şi privind managementul universitar şi consider că îmi pot exprima o părere obiectivă, care să ajute la o alegere înţeleaptă a noii conduceri a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, universitate pentru care am o consideraţie deosebită.
Citeşte mai mult..
Profesorul Cătălin FETECĂU este o personalitate ştiinţifică recunoscută şi în acelaşi timp are o foarte bună experienţa de management universitar, cunoscând problemele cu care se confruntă învăţământul universitar la toate nivelurile. Are experienţă industrială, a obţinut performanţe deosebite în funcţiile de conducere pe care le-a ocupat, atât ca director al Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic (8 ani), cât şi ca decan (alţi 8 ani), dar are şi energia, devotamentul şi maturitatea de a relansa învăţământul universitar la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.
Urez mult succes tuturor cadrelor didactice şi studenţilor Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi şi sper ca noua conducere a universităţii să dezvolte mai multe proiecte de cercetare europene de tip Orizont 2020, care să ridice şi mai mult nivelul tehnic de dotare al laboratoarelor şi să dezvolte noi parteneriate eficiente, cu universităţi de prestigiu din România şi din UE.
Prof. univ. dr. ing. Alexandru DOBROVICESCU DHC
Universitatea POLITEHNICA din București
Gânduri la început de an
În comunitatea decanilor facultăților de Inginerie Mecanică și Industrială am avut privilegiul să-l întâlnesc pe profesorul Cătălin Fetecău – o prezență elegantă, sigură pe sine și total devotată destinului său de profesor, manager și deschizător de drumuri pentru studenții și colegii săi, cadre didactice și de cercetare.
Citeşte mai mult..
Profesorul Cătălin Fetecău, la bilanțul celor două mandate de decan al Facultății de Inginerie, lasă în urma sa laboratoare și amfiteatre moderne și o facultate care te impresionează prin eleganța esteticii sale, ale cărei holuri au devenit săli de expoziție pentru artiștii plastici din Galați.
Sub conducerea decanului Cătălin Fetecău, Facultatea de Inginerie din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se află în centrul vieții academice din România. Conferințele internaționale din domeniul procesării materialelor polimerice organizate la Galați de către profesorul Cătălin Fetecău, lider de necontestat al domeniului său de competență, au consolidat poziția Facultății de Inginerie ca pol de educație și cercetare de prestigiu internațional, ancorat profund în triunghiul educație-cercetare-industrie.
Sunt mândru că sunt coleg cu profesorul Cătălin Fetecău și am încredere în reușita proiectelor sale de viitor.
Viorel-Puiu PĂUN, PhD
Professor of Physics
Faculty of Applied Sciences
POLITEHNICA University of Bucharest
Testimonial
Cunosc pe domnul Cătălin FETECĂU, la modul general, de mai mulți ani, dar de mai bine de 10 ani și la modul particular, deoarece suntem colegi în bordul editorial al revistei (ISI) Materiale Plastice, editată la București, unde ne întâlnim cel puțin trimestrial. În acest context sunt sigur că pot face, fară discuție, o prezentare corectă în cunoștiință de cauză.
Citeşte mai mult..
Domnul profesor universitar Fetecău este un bun profesionist în domeniul său de specialitate și un profesor universitar stimat de studenți. Domnia sa are o experiență consistentă în activitatea de cercetare stiințifică și de proiectare. La bază, pe lângă aptitudinile naturale existente are și o bogată experiență în producție în domeniul disciplinelor din structura sferei de preocupări și a curiculei universitare. De asemenea, în completare, putem spune că este un bun conducător de doctorat, apreciat și respectat în mediul academic românesc.
Ca persoană eminamente socială, domnul Fetecău demonstrează o bună capacitate de adaptare la medii multiculturale și prezintă abilităţi de comunicare şi de negociere în situații de criză, găsind rapid o posibilitate de aplanare conflictuală eficientă.
În timp, în pozițiile pe care le-a ocupat, a dezvoltat competenţe şi aptitudini organizatorice excelente, precum și capacitatea de coordonare a unei palete relativ largi de activităţi. Astfel, a coordonat timp de 7 ani, în calitate de director, Departamentul de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Mai mult, din anul 2008 este Decanul Facultăţii de Mecanică, din aceeași Universitate. La acestea putem adăuga o bună experienţă în managementul de proiect şi al echipelor de cercetare, la nivel local și național.
Toate aceste aprecieri, prezentate succint în frazele de mai sus, îl recomandă călduros pe domnul profesor universitar Cătălin Fetecău în activitatea și calitatea nouă de lider al Universitații, poziție onorantă dar meritată, din perspectiva evoluției personale asumate.