Mihaela CRĂCIUN
Director Resurse Umane ArcelorMittal Galați
Testimonial
De-a lungul carierei mele profesionale în conducerea unor companii multinaționale, am avut tangență cu mediul educațional din diferite zone ale țării și implicit cu diverse instituții și mai ales, cu diferiți oameni.
L-am întâlnit acum 5 ani la Galați pe domnul decan Cătălin Fetecău la o discuție despre viitorul celor două organizații ArcelorMittal Galați și Facultatea de Inginerie, despre cum putem împreună crea un viitor tinerilor studenți.
Citeşte mai mult..
Am descoperit de-a lungul colaborării noastre, calitățile de leader ale d-lui Fetecău, materializându-se în mod concret în colaborarea permanentă pe care o avem de atunci – viziune, gândire strategică, comunicare, capacitate de persuasiune și implementare. Am fost plăcut surprinsă de deschiderea către nou și dorința de a schimba lucrurile, de adaptabilitate și preluarea de cele mai bune practici și nu este puțin lucru în zilele noastre să vezi astfel de calități. Suntem astăzi în 2016 și programul Internship pe care-l creionam la acea întâlnire este la cel de-al cincilea an, timp în care prin acest program au trecut sute de studenți din diferite centre universitare din țară și străinătate.
Cred că dacă ar fi mai mulți oameni ca domnul decan Cătălin Fetecău în mediul educațional din țară, s-ar putea produce o accelerare a procesului de adaptare a mediului educațional la realitățile de business, de care noi angajatorii suntem foarte interesați.
Petrus SIEBRANDUS TER SCHURE,
Director General DMT MARINE EQUIPMENT
Considerăm ca fiind una de excepţie colaborarea companiei noastre cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi prin Facultatea de Inginerie sub directa coordonare a domnului prof.dr.ing. Catalin Fetecău, decanul facultăţii.Impreună cu experţii de aici au fost puse la punct consultări referitoare la unele soluţii de proiectare sau execuţie, iar rezultatele au fost dintre cele mai remarcabile.
Citeşte mai mult..
Studenţii, masteranzii si doctoranzii au devenit o prezenţă obişnuită in unitatea noastră, multi dintre aceştia fiind, in prezent, angajaţii noştrii. Suntem onoraţi de această colaborare pe care dorim sa o dezvoltăm şi mai mult in anii ce vor urma.
Dr. ing. Ion ȘEREȘ
Director General PLASTOR S.A. ORADEA
Testimonial
Activez într-o societate specializată în prelucrarea materialelor plastice, din 1974, ca: tehnolog, proiectant, director tehnic și director general din 1998 până astăzi.Am fost în legătură permanentă cu universitățile tehnice din București, Timișoara, Cluj-Napoca și Universitatea din Oradea.
Citeşte mai mult..
În urmă cu mai mulți ani am avut ocazia să-l cunosc pe profesorul Cătălin Fetecău de la Universitatea
Dunărea de Jos din Galați. Am fost bucuros să constat preocupările dânsului în specialitatea prelucrarea materialelor plastice, o disciplină în plină dezvoltare în lume și, din păcate, numai la început în România.
Contactele dese între dânsul și mine cu diferite ocazii (vizită la firma noastră, participare la diferite conferințe din București, Oradea, Galați, discuții de specialitate etc.) mi-au relevat o personalitate entuziastă, serioasă, cu aplicație pentru meseria de profesor și dorință de integrare a învățământului cu producția.
Cred că mediul universitar are imperios nevoie de astfel de oameni, care să reformeze mediul universitar și să-l scoată din izolarea academică orientându-l spre nevoile reale ale industriei.
Marius LUNGU,
Project Manager, Renault Technologie Roumanie
L-am cunoscut pe domnul Fetecău în 2017 în decursul unei activităţi de recrutare stagiari în domeniul ingineriei de producţie în cadrul Renault Technologie Roumanie.
Citeşte mai mult..
Încă de la primul contact am fost plăcut surprins de profesionalismul, implicarea şi dinamismul de care a dat dovadă într un mediu academic dificil. În aprilie 2018 am vizitat Facultatea de Inginerie şi Centrul de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor de la Galaţi, am fost impresionat de realizările şi dotarea pe care au reuşit să o atingă într- un domeniu de nişă.
Felicitări şi vă rog să continuaţi în ceea ce faceţi!
Dr. Ing. Marius Ciprian RUSU,
Plastic Injection Project Team Manager, Renault Technologie Roumanie
În urmă cu 4 ani, în 2012, am avut primul contact cu Domnul Decan Fetecău Cătălin. Mărturisesc că am descoperit cu plăcere, încă de la primele discuţii avute cu dumnealui, o persoană carismatică, deschisă, generoasă, modestă, calităţi ce au trezit clar interesul unei colaborări.
Citeşte mai mult..
Renault Technologie Roumanie, companie în cadrul căreia îmi desfăşor activitatea din 2007, a fost din totdeauna interesată de colaborări cu centrele academice din România. O dată cu prima vizită la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi intrând în contact, atât cu Dl Fetecău cât şi cu al său grup de lucru, am fost impresionat de competenţa şi entuziasmul acestora. Laboratoare cu dotări de ultimă generaţie, implicate atât în cercetare teoretică, dar mai ales în cea industrială m-au surprins plăcut. Într-o lume academica mult zbuciumată de interese sociale şi politice, am găsit aici studenţi, masteranzi şi doctoranzi dornici de progres şi interesaţi de ceea ce fac. Mi-am dat seama imediat că aceste lucruri sunt rodul unei munci bine făcute ale d-lui Fetecău Cătălin şi a pasiunii sale pentru profesie.
Portofoliul de proiecte derulate de-a lungul anilor, fiind atât coordonator cât şi contributor, reprezintă o dovadă clară a profesionismului şi a calităţii de manager a d-lui Fetecău Cătălin. Datorita pregătirii tehnice, a viziunii sale (o calitate pe care eu o consider esenţială pentru oamenii de şi pentru viitor) şi a orientării sale directe către progres şi rezultate practice, Domnul Fetecău Cătălin reprezintă pentru mine un partener de încredere şi pe care îl recomand tuturor celor care vor să facă performanţă.
Florin DIMITRIU
Sales Manager Romania & Rep. Moldova
Meusburger Georg GmbH & Co KG
Kesselstr. 42, 6960 Wolfurt, Austria
În urmă cu şase ani făceam cunoştinţă cu un domn despre care auzisem doar că e cadru didactic, profesor universitar, la Facultatea de Mecanică din Galaţi, şi e interesat de domeniul matriţelor de injecţie mase plastice. Oarecum dezamăgit de “interesul” către noutăţi şi deschidere internaţională manifestat în câteva din centrele universitare mari din ţară, nu mi-am pus mari speranţe în întâlnirea noastră. A fost însă o greşeală , cu o continuare fericită.
Citeşte mai mult..
Am descoperit un specialist îndrăgostit de meseria sa, un Profesor universitar adevărat, un om cu viziune, curaj, idei şi de o generozitate faţă de studenţii, masteranzii şi doctoranzii săi care încă mă uimeşte.
Aşa a început o colaborare concretizată într-un schimb continuu de noutăţi tehnice şi, nu în ultimul rând, în Premiul “Meusburger”, acordat de firma noastră, anual, celei mai bune lucrări la Conferinţa Naţională de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti “Anghel Saligny”, coordonată de dl. prof. dr. ing. Cătălin Fetecău.
Am aflat în timp atât de realizările prof. Fetecău, cât şi de proiectele sale de viitor – proiecte îndrăzneţe, de anvergură care implică atât comunitatea academică, dar şi corpul studenţesc.
Sunt convins că spiritul dvs. managerial, pragmatic şi energia pe care o răspândiţi şi colaboratorilor dumneavoastră sunt atuuri care vă vor oferi posibilitatea să realizaţi ceea ce va propuneţi.
Vă urez succes în această competiţie pentru înalta demnitate de rector al Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, asigurându-vă totodată de sprijinul nostru, în viitor.
Emilia CONSTANTINESCU
Human Resources Manager – Human Resources
ICEPRONAV ENGINEERING SRL
Proiectarea navală, presupune proiecte de anvergură desfășurate într-un mediu de lucru internațional, foarte competitiv, în care o multitudine de discipline tehnice contribuie la realizarea produsului final. Tocmai de aceea, pentru inginerii care își doresc provocari tehnice și de comunicare, proiectarea navală este o activitate cu foarte mari satisfacții profesionale. ICEPRONAV ENGINEERING (ICE) atrage an de an studenți și absolvenți ai Universității Dunărea de Jos din Galați, tineri ingineri provenind din facultățile de arhitectură navală, inginerie mecanică, electrică si automatizări, dornici de dezvoltare profesională, de învățare continuă.
Citeşte mai mult..
Acesta este contextul în care ICE este prezent an de an în parteneriate cu facultățile tehnice ale Universității Dunărea de Jos din Galați, prin programe de internship pentru studenți și masteranzi, colaborări pe proiect, suport acordat pregătirii lucrărilor de licență, sponsorizări, participări comune în simpozioane tehnice. Domnul profesor Cătălin Fetecău a fost și este prezent în astfel de parteneriate și și-a manifestat activ interesul pentru cunoașterea îndeaproape a activității companiei noastre, a pachetului de competențe și abilități pe care ar trebui să îl posede un absolvent atunci când intră în piața muncii. Nu o dată am simțit efectul pozitiv al proiectelor pe care le-a inițiat și coordonat în scopul aducerii angajatorilor mai aproape de studenți, pentru a-i motiva și a-i pregăti pe aceștia din urmă pentru integrarea lor cât mai rapidă în viitoarea activitate profesională. Am primit cu entuziasm invitațiile domnului profesor Cătălin Fetecău de participare la proiecte extra-curiculare dezvoltate de Facultatea de Inginerie, care au avut ca obiectiv stimularea interesului și creativitatea studenților, ajutându-i în același timp să-și dezvolte abilități de lucru în echipă, leadership, comunicare, proactivitate, sprijin reciproc în situații limită, expunerea în relație directă cu angajatori etc.
Într-o epocă în care pe plan internațional există o inflație de cursuri și programe de învățământ superior, învățământul superior românesc în general, cu cel gălățean în particular, se regăsesc la un moment de cotitură, în care tradiționalul și-a spus cuvântul și este necesar un suflu nou, în idei simple, eficace și adecvate tinerilor anilor 2020. Domnul profesor Fetecău pare să fi găsit o rețetă care merge către inimile și mințile tinerilor. Îi uram d-lui profesor succes în candidatura la Rectoratul Universității Dunărea de Jos din Galați și vigoarea necesară aducerii acestui suflu nou!
Dr. ing. Sorin Gabriel STROE
Director General UZINSIDER ENGINEERING S.A. Galaţi
Ca student al Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi în cadrul Facultăţii de Mecanică în perioada 1986-1991, am avut onoarea şi şansa extraordinară să-l cunosc şi să-l am ca profesor pe Dl. Cătălin Fetecău. Deşi pe atunci era la începutul carierei universitare, Dl. Prof. Cătălin Fetecău se distingea prin a fi “altceva” şi “altfel”, fiind foarte popular şi îndrăgit de studenţi, toţi fiind atraşi de dânsul datorită bonomiei, politeţei, eleganţei comportamentale, competenţei profesionale, integrităţii, modestiei dânsului, precum şi acelei charisme specifice liderilor înnăscuţi, pe care îi urmezi fără ca ei să-ţi ceară acest lucru. Şi pentru că sunt inginer mecanic, ţinând seama de importanţa aşa numitelor “condiţii iniţiale” în evoluţia unui sistem, în cazul D-lui Prof. Cătălin Fetecău, atributele sale personale menţionate mai sus, care îl caracterizau încă de la începutul carierei universitare, nu aveau să determine decât acea evoluţie unică a dânsului, în aceleaşi condiţii externe de perturbare şi solicitare comune tuturor celorlalţi.
Citeşte mai mult..
După absolvirea facultăţii şi intrarea mea în “lumea reală”, am privit mereu înapoi spre şcoala şi profesorii mei care m-au format ca inginer. Astfel, am putut să observ din exterior cum au evoluat şcoala gălăţeană de inginerie şi toţi cei care o slujeau la acea vreme. Am admirat şi apreciat evoluţia naturală a D-lui Prof. Fetecău pe scara ierarhiilor didactice universitare, pe scara structurilor de conducere din cadrul universităţii, cât şi multiplele realizări profesionale şi manageriale ale dânsului care i-au adus recunoaşteri atât naţionale cât şi internaţionale.Personal consider că Dl. Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău este un model de profesor universitar veritabil, cu calităţi umane şi profesionale rare, o persoană care ştie să deosebească binele de rău, valoarea de non-valoare, profesionalismul de amatorism, competenţa de mediocritate, dreptatea de nedreptate, obiectivismul de subiectivism, şi, mai presus de toate, să deosebească şcoala, de politică, comerţ, afaceri şi interese personale.Mai mult, de când Dl. Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău a devenit Decan al Facultăţii de Mecanică şi apoi al Facultăţii de Inginerie, şcoala arată cu totul altfel de cum o ştiam eu. Am vizitat-o de câteva ori şi pur şi simplu am rămas uimit de ceea ce am văzut: o şcoală modernă, inteligent, stimulativ şi atrăgător ambientată, cu dotări şi utilări de invidiat, în continuă schimbare şi îmbunătăţire. Asta mi-a arătat, şi cu siguranţă dovedeşte oricui, talentul de manager, de lider, realele capacităţi organizatorice, competenţa şi viziunea D-lui Prof. Fetecău care l-au ajutat să realizeze toate acestea.Salut cu bucurie şi speranţă decizia D-lui Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău de a intra în “cursa” pentru funcţia de rector al universităţii gălăţene şi sunt convins că victoria dânsului va constitui un câştig pentru sistemul de învăţământ universitar românesc, un important pas înainte, un real progres, precum şi o promovare şi o recunoaştere a valorii Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi. Este momentul ca munca managerială a dânsului să fie continuată la un nivel superior, de universitate, iar eu îl voi susţine în viitoarele lui încercări.Cred cu tărie că avem nevoie de cât mai mulţi astfel de oameni în universităţile româneşti care, din păcate, prin guvernanţe incompetente şi lipsite de viziune, combinate cu murdare jocuri şi interese politice sau personale, au fost transformate în adevărate “societăţi comerciale” şi care, într-o ţară aflată într-o permanentă criză, îşi simt ameninţate existenţa care dă sens şi valoare oricărei naţiuni civilizate de pe acest pământ.Deşi nu sunt de acord cu utilizarea excesivă a votului “democratic” în sistemele valorice, aşa cum sunt cele universitare, care poate duce în multe cazuri la o degradare sistematică a calităţii rezultatelor din cauza liniarităţii deciziilor democratice, a naturii lor limitative şi a dominaţiei “numărului mai mare” care centrifughează valorile şi coagulează mediocritatea, sper din tot sufletul ca în cazul candidaturii D-lui Prof. dr. ing. Cătălin Fetecău la funcţia de rector să se întâmple altfel.
Ing. Evelina ZAPATKA
Director Deputat, Achiziţionări Inovare şi Ingineria Matriţelor, Bayer
Pittsburgh, PA, US
Precum pasarea Phoenix renaşte din propria cenuşă tot aşa va renaşte Universitatea Dunarea de Jos din Galaţi sub conducerea Domnului Profesor Cătălin Fetecău
Am avut onoarea de al cunoaşte pe Domnul Profesor Cătălin Fetecău încă din anul 1990 pe când eram studentă la Facultatea de Mecanică. Pe atunci dumnealui era asistentul d-lui Profesor Oancea Nicolae la catedra de TCM. Deşi au trecut ceva ani, îmi amintesc foarte bine activităţile de laborator, nenumăratele ore petrecute lucrând la proiectele de grupă, freamătul şi traficul aglomerat din faţa laboratorului situat la etajul doi în clădirea B.
Citeşte mai mult..
Persoană carismatică, domnul Profesor Cătălin Fetecău s-a bucurat de popularitate în rândul studenţilor, câştigându-le respectul şi aprecierea datorită autenticităţii, talentului, dedicaţiei, pasiunii şi obiectivităţii de care a dat dovadă în mod constant.Un om integru şi modest, domnul Profesor Cătălin Fetecău este pasionat de munca sa; trăieşte prin şcoală şi pentru şcoală! Minte inovatoare şi vizionară, este preocupat de problemele societăţii, de nevoile şcolii, de viitorul instituţiei/studenţilor, învăţământului în general. Perseverent şi neobosit în căutarea şi implementarea de soluţii la probleme fundamentale, găseşte şi timpul necesar să investească în cercetarea şi implementarea de noi tehnologii, încheiere de contracte de cercetare – dezvoltare care să aducă fonduri necesare derulării activităţilor în cadrul facultăţii.De curând am avut şansa să re-vizitez Facultatea de Inginerie. Centrul de cercetare „Procesarea Polimerilor” dezvoltat de domnul Profesor Cătălin Fetecău este dotat cu echipamente de ultimă oră, iar temele de cercetare sunt comparabile sau chiar mai avansate relativ la nivelul mondial.Domnul Profesor Cătălin Fetecău se numără printre puţinele persoane care au jucat un rol fundamental de mentor şi model în formarea mea profesională care în final a contribuit direct la succesul meu de peste hotare. Sunt recunoscătoare domnului Cătălin Fetecău pentru timpul dedicat, sfaturile, îndrumarea, cunoştinţele transferate, suportul acordat şi, mai ales, pasiunea pentru inginerie pe care a reuşit să mi-o insufle încă de pe băncile universităţii.În numele meu şi al comunităţii inginerilor din diaspora canadiană şi americană, în calitate de ambasadori ai Universităţii „Dunărea de Jos” în lume şi foşti studenţi ai domnului Profesor Cătălin Fetecău, îi doresc să continue să lupte cu aceeaşi pasiune, entuziasm, dedicaţie spre binele studenţilor, formării de noi generaţii de profesionişti competitivi pe plan mondial şi progresul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi către liga Universităţilor de elită!
Sorin Mihai LIPAN – Fischer GmbH
(anonim absolvent al Facultății de Mecanică din Galați)
Wittenweier
Motto: „…Îmi plac oamenii şi cred că resursa umană e foarte puternică în România şi în orice fel de împrejurări va răzbi, va ieşi la suprafaţă…Mihail Sora-filozof (intr-un interviu din 2015)
Într-unul din versetele sale Biblia spune într-un mod aproape fără echivoc: ”Nu este nici un om bun, nici unul măcar. Nu este nici unul care să aibă pricepere”.
Citeşte mai mult..
Așa să fie oare? Să fim condamnați la mediocritate?!!!… O întrebare provocatoare, dar și o îndoială pentru mine, atâta timp cât
nu am știut ceea ce se (… mai!) întâmplă în învățământul tehnic superior din Galați.
Am avut această îndoială până în momentul în care am intrat în contact cu prof. dr. ing.Cătălin Fetecău, decanul Facultății de Inginerie din Galați. Coincidența a fost că traiectoria profesională „m-a adus” în domeniul de activitate în care dumnealui nu este doar … priceput. Este domeniul în care, de fapt, excelează!
Personal, consider acest lucru drept un început (discret, ce-i drept!) al unei viitoare colaborări: pe de o parte inginerul, profesor și decan, ca reprezentant al acestei onorabile instituții și pe de altă parte specialiștii Fischergruppe GmbH Germania și spun asta deoarece proiectele de viitor pe care dumnealui mi le-a prezentat ulterior sunt extrem de realiste, pertinente și adecvate actualei „filozofii” în domeniul tehnic.
Datorită domniei sale am reîntâlnit profesionalismul, competența desăvârșită și, mai ales, eficiența acțiunilor unui om dedicat activității sale profesionale. O spun acum, la fel cum am spus-o când am făcut foștilor colegi din studenție recomandarea de a vizita tot ceea ce a devenit între timp Facultatea de Mecanică din Galați, precizând ca amprenta definitorie aparține în mare măsură decanului Cătălin Fetecău.
Ulterior, ca urmare a privilegiului de a fi invitat la „International Conference on Polymers Processing in Engineering-sept. 2015”, organizat la Galați, am avut ocazia să cunosc pe „omul concret” ( cum ar spune Nietzche!), artizanul unei schimbări extraordinare al acestei instituții de învățământ al cărei absolvent sunt și eu. Am avut încântarea să întâlnesc o persoană „caldă”, pragmatică până la eficiență maximă, dar și procupat de toți cei din jurul său, energic și competitiv (deh, fost sportiv!) și dedicat în totalitate proiectelor prezente. Dar și cu foarte multe speranțe și vise pentru instituția pe care o conduce.
În mod sigur comit o indiscreție față de dumnealui, dar nu demult îmi destăinuia cu acea liniște și acceptare specifică caracterelor nobile, că școala și activitatea educațională reprezintă de fapt universul său. ( N.B. Cătăline, îmi doresc, totuși, să nu citească cei foarte apropiați ție afirmația asta…S-ar simți neglijați(-e)!).
Tocmai de acea i-am spus ulterior (mai în glumă, dar mai mult în serios!) că voi considera întâlnirea noastră de la Galați, drept cea mai importantă realizare a mea din anul 2015, în plan socio-profesional.
De aceea, datorită tuturor celor spuse și multor altora nespuse, vreau să-i mulțumesc pentru privilegiul de a mă fi acceptat în cercul cunoscuților săi.
Și să-i doresc în acest an și în toți cei ce vor veni … TOTUL!
Îi doresc TOTUL fiindcă știu că va da înapoi tuturor, mult mai mult!
Daniel NEGREA, P. Eng.
Assistant Manager – Metalforming Engineering Department
F&P Manufacturing Inc., Canada
Un Profesor şi Om de Excepţie
Numele meu este Daniel Negrea şi sunt unul din mulţii absolvenţi ai Universităţii “Dunărea de Jos”, Facultatea de Mecanică, Galaţi. În timpul studenţiei mele am avut şansa şi onoarea de a-l cunoaşte şi avea ca profesor pe domnul Fetecău Cătălin.
Citeşte mai mult..
Domnule Fetecău, vă mulţumesc pentru înalta ţinută profesională şi morală şi conştiinciozitatea de care aţi dat dovadă în timpul orelor de şcoală, fiind dedicat meseriei de profesor, în timp ce ne treceaţi nouă, generaţia următoare, vastele dumneavoastră cunoştinţe de care aveam atâta nevoie pentru a reuşi în viaţă. Aţi fost alături de mine îndrumându-mi paşii pe drumul ce l-am ales, punând bazele profesionale a ceea ce mai târziu a devenit Inginerul Daniel Negrea.
Domnule Fetecău, vă sunt recunoscător pentru răbdarea şi perseverenţa de care aţi dat dovadă pe parcursul acelor ani de facultate, ridicând mereu ştacheta, provocându-mă continuu să devin mai bun profesional. Poate nu am fost cel mai bun student al dumneavoastră, dar să ştiţi că munca dumneavoastră nu a fost în zadar, roadele ei le-am văzut odată ajuns să lucrez şi în altă ţară, unde pot împărtăşi cu emoţie cunoştinţele mele. Datorită dumneavoastră am căpătat încredere în mine, în ceea ce pot, în calităţile mele.
Domnule Fetecău, mi-aţi fost profesor, îndrumător, mentor şi îmi sunteţi prieten. Nu e dată când revenind în ţară să nu vin să vă vizitez cu plăcere, să vă povestesc despre ultimele mele experienţe profesionale! Vă mulţumesc încă o dată căci dumneavoastră, de departe, continuaţi să îmi predaţi cea mai importantă lecţie a vieţii, aceea că prin perseverenţă se poate învinge orice obstacol!
Ing. Gabriel PRUNĂ
Layout Instalatii Generale proiect ITER (International Thermonuclear Experimental Reactor)
Marsilia, France
O universitate competitivă pe plan național și internațional are nevoie de oameni muncitori, inovatori și îndrăzneți!
Ca fost student al Facultății de Mecanică din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați am remarcat de-a lungul celor 5 ani de studii, profesori foarte bine pregătiți, dedicați muncii și mai mult de atât având darul de a transmite studenților sentimentul obţinerii lucrului bine făcut.
Citeşte mai mult..
Cred că absolventul unei universități devine produsul acelei instituții și implicit rezultatul muncii cadrelor didactice, care au depus eforturi ca nivelul de cunoștințe tehnice, teoretice și practice al absolventului diplomat să fie cât mai ridicat și competitiv pe piața muncii.Din punctul meu de vedere suntem foarte mulți cei care prezentăm cu mândrie diploma de inginer angajatorilor de top din străinătate, aceștia din urma apreciind din experiență know how-ul specialiștilor români.Unul din profesorii cu care am avut norocul să colaborez în activitatea mea de student a fost Domnul Profesor Cătălin Fetecău, ca profesor și îndrumător de diferite proiecte științifice la care am remarcat profesionalismul și devotamentul depus încât rezultatele obținute să fie maxime.Urmărind evoluția Facultății de Mecanică după absolvirea facultății și văzând trendul ascendent continuu cred cu tărie în planurile de viitor ale Domnului Decan Prof. Cătălin Fetecău.
Ing. Ion POSTOLACHE
CAD FEA Engineer
Magna Interiors Limited, Warwick, United Kingdom
Am avut șansa de a-l avea ca profesor, îndrumător de licență, și apoi conducător de doctorat, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați pe domnul prof. dr. ing. Cătălin Fetecău.L-am remarcat ca fiind un om integru, plin de energie, de curaj, dinamic și dedicat meseriei pe care o practică.
Citeşte mai mult..
Eram doctorand sub îndrumarea dumnealui, când a devenit pentru prima dată Decan al Facultății de Mecanică, astazi de Inginerie, în 2008. Atunci, s-a simțit nevoia unui profesor tânar, plin de energie, și cu planuri de viitor pentru a duce Facultatea de Mecanică pe cele mai înalte culmi. Și a fost ales Decan, domnul profesor Cătălin Fetecău. De atunci, Facultatea de Mecanică a avut foarte multe de câștigat, de la noi laboratoare ultradotate, atragerea studenților în proiecte de cercetare, trimiterea studenților în stagii de practică la diferite companii din domeniu, organizarea de conferințe internaționale cu invitați din mediul industrial, Sarbătoarea Patronilor Spirituali ai Facultății de Mecanică, când are loc premierea studenților performanți, a câștigătorilor sesiunilor științifice, premierea profesorilor care se retrag din activitate, a colaboratorilor din mediul industrial și din societate și până la obținerea de feedback neîntrerupt de la inginerii de succes – foști absolvenți și vizibilitatea în mass media a facultății, făcând Facultatea de Mecanică cea mai buna alegere pentru noii studenți, și făcându-ne totodată pe noi ceilalți, mândri că am absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.
Tocmai această pasiune și dedicare de care dă dovadă în munca pe care o desfășoară, îl recomandă pe profesorul Cătălin Fetecău ca fiind unul dintre pilonii de susținere a Universității „Dunărea de Jos”, pentru că, așa cum Joseph Murphy afirma, Cheia succesului o reprezintă munca plină de dăruire şi de pasiune.
Ion TERECOASA
Director Technology, S.C. Rulmenţi S.A., Bârlad
Stimate domnule prof.dr.ing.Cătălin Fetecău,
Colaborarea companiei S.C. Rulmenţi S. A., Bârlad cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi prin Facultatea de Inginerie sub coordonarea domnului prof.dr.ing. Cătălin Fetecău, decanul facultăţii a crescut în ultima perioadă prin intermediul a diverse activităţi derulate în parteneriat.
Citeşte mai mult..
Împreună cu experţii de aici au fost dezvoltate o serie de proiecte interdisciplinare în domeniul cercetării şi dezvoltării proceselor de fabricaţie şi/sau utilizării eficiente a materialelor în industria prelucrărilor mecanice.
Studenţi şi absolvenţi ai Facultăţii de Inginerie au devenit o prezenţă obişnuită în compania noastră. O parte dintre ei reuşind să ocupe chiar funcţii în managementul executiv. Suntem onoraţi de colaborarea existentă şi avem certitudinea că vom dezvolta şi pe viitor alte proiecte educaţionale şi profesionale.
Ionel BARBU
Director General ADA Computers SRL
De-a lungul ultimilor 7 ani am derulat cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați mai multe proiecte și inițiative, având ca scop integrarea studenților în activitatea reală după încheierea studiilor.
Citeşte mai mult..
Am descoperit în profesorul Cătălin Fetecău un partener dedicat facultății și studenților, un om cu viziune și catalizator pentru implementarea tehnologiilor actuale în programa de învățământ, un leader și coordonator pentru echipa pe care a format-o, pe scurt – un om și un profesor absolut.
Vreau sa subliniez însă, o altă dimensiune a personalității profesorului Călălin Fetecău, aceea de manager. Un manager care stabileste cu claritate obiectivele, care măsoară precis activitățile, care este exigent cu echipa, intransigent cu ezitările de la îndeplinirea obiectivelor și își asumă personal, in numele echipei obiectivele propuse.
Oameni de această calitate sunt puțini și mă simt onorat că am avut privilegiul să ducem la bun sfârșit proiecte împreună.
Mulțumesc, Domnului Profesor Cătălin Fetecău, pentru parteneriatul pe care l-am dezvoltat!
Alexandrina CRISTEA
Director vânzări Grup APAN Brăila
Colaborare Grup APAN Brăila
Colaborarea cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, sub coordonarea și îndrumarea domnului prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, decanul facultăţii, a fost o reală plăcere și extindere de orizonturi pentru compania APAN. Am avut plăcerea orgănizarii unor evenimente și sesiuni de interacțiune cu studenții care ne-au inspirat mult planurile pentru viitor.Concursul cu sponsorizări pentru studenți și masteranzi, organizat de APAN în colaborare cu Universitatea, ne-a generat curiozitatea explorării posibilităților, pentru anii ce vor urma.
Dr. Dan OPREA – medic primar chirurgie generală
Spitalul Judetean de Urgențe Ploiești
Dragul meu prieten, Cătălin
Aud, cu mare bucurie, despre intenția ta de a candida pentru o poziție de mare responsabilitate, în cadrul universității în care îți desfășori activitatea.
Te cunosc încă din perioada copilăriei și adolescenței noastre, din timpul studiilor la Liceul ,,Vasile Alecsandri” din Galați și am avut șansa de a te avea prieten, în tot acest parcurs al vieților noastre.
Citeşte mai mult..
Eu te știu ca pe un om generos, onest, empatic și voluntar, îndrăgostit de profesia ta și de tinerii care s-au perindat pe băncile facultății, de-a lungul anilor.
Dacă există o persoană potrivită pentru a redresa și a moderniza învătământul universitar gălățean, atunci, tu ești, cu siguranță acela!
Eu sunt alături de tine, cu sufletul și prietenia mea, în acest demers nobil, care implică multă responsabilitate și disponibilitate!
Mult succes!
Florian Doru CRIHANĂ
Facultatea de Inginerie din Galaţi este şi casa mea. A făcut să simt asta profesorul Cătălin Fetecău. Mulţi artişti din Galati ar trebui să simtă la fel. Au acolo expoziţii personale regretatul Aurel Manole, sculptorul Relu Angheluţă şi desigur este marea mea expoziţie cu imagini ale unor lucrări împânzite prin toată lumea, toate legate de tehnică. “Am făcut-o!” mi-am zis după vernisaj. Este un vis împlinit. În spaţiul cultural deschis “Nicolae Mantu” s-au desfăşurat evenimente artistice inedite la care am participat şi eu. Ori de câte ori ne întâlnim punem la cale ceva nou – a devenit regulă, fără să o planificăm. Cătălin Fetecău si-a transformat locul de muncă în galerie, sală de concerte, atelier de creaţie şi muzeu; şi cu asta am spus totul.